CHRUPIĄCY KURCZAK, KUCHNIA

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CHRUPIĄCY KURCZAK

Składniki:

--80 dkg piersi z kurczaka-- podzielić na porcyjne kawałki, posolić, popieprzyć

Panierka:

Mąka, 1  jajko, płatki kukurydziane  drobno pokruszone, masło  do smażenia ,1 jabłko     duże wypestkowane, pokroić w ósemki, skropić  sokiem z cytryny, 4 plastry ananasa z puszki,  pokroić w kawałki ,1 mandarynka  mała, owoce osączyć ,2 łyżki masła, 2 łyżki cukru ,           1 op sosu curry  np. Knorra - zrobić w/g instrukcji

 

Procedura:

Porcje filetów obtaczać w panierce, mocno dociskając, żeby płatki kukurydziane się trzymały, smażyć na maśle do zbrązowienia. Dwie łyżki masła rozpuścić na patelni z cukrem, aż zrobi się lekki karmel, dodać jabłka, obsmażyć na złoto, dodać ananasy i mandarynki, podgrzać. Obsmażone piersi kurczaka na talerzach polać sosem, podawać z owocami i ryżem posypanym uprażonymi płatkami migdałowymi.

 

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl