CIASTO+TOFFI, Gotowanie Pieczenie Kuchnia, Gotowanie, Ciasta

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

                                         „CIASTO TOFFI”

Ciasto:   2 szklanki mąki

                3 żółtka

                250 g margaryny

                ½ szklanki cukru

                1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i upiec na dwóch blachach w piekarniku.

 

Masa: 1 puszka (200ml)mleka skondensowanego słodzonego

             ½ l. śmietany kremówki(może być więcej)

             ½ szkl. cukru -(można dodać cukier puder)(można nie dawać)

             opakowanie śmietan-fixu

             posiekane orzechy włoskie lub innych bakalii

 

Puszkę z mlekiem gotować około 2 godzin następnie schłodzić.

Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem wyłożyć na 1 placek, przykryć drugim.

Wierzch posmarować ciepłą masą skondensowanego mleka, posypać posiekanymi orzechami, schłodzić ciasto.

 

                                         „CIASTO TOFFI”

Ciasto:    2 szklanki mąki

                3 żółtka

                250 g margaryny

                ½ szklanki cukru

                1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i upiec na dwóch blachach w piekarniku.

 

Masa: 1 puszka (200ml)mleka skondensowanego słodzonego

             ½ l. śmietany kremówki(może być więcej)

             ½ szkl. cukru -(można dodać cukier puder)(można nie dawać)

             opakowanie śmietan-fixu

             posiekane orzechy włoskie lub innych bakalii

 

Puszkę z mlekiem gotować około 2 godzin następnie schłodzić.

Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem wyłożyć na 1 placek, przykryć drugim.

Wierzch posmarować ciepłą masą skondensowanego mleka, posypać posiekanymi orzechami, schłodzić ciasto.

 

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl