CIASTO+TOFFI, Gotowanie Pieczenie Kuchnia, Gotowanie, Ciasta
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
„CIASTO TOFFI”
Ciasto: 2 szklanki mąki
3 żółtka
250 g margaryny
½ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i upiec na dwóch blachach w piekarniku.
Masa: 1 puszka (200ml)mleka skondensowanego słodzonego
½ l. śmietany kremówki(może być więcej)
½ szkl. cukru -(można dodać cukier puder)(można nie dawać)
opakowanie śmietan-fixu
posiekane orzechy włoskie lub innych bakalii
Puszkę z mlekiem gotować około 2 godzin następnie schłodzić.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem wyłożyć na 1 placek, przykryć drugim.
Wierzch posmarować ciepłą masą skondensowanego mleka, posypać posiekanymi orzechami, schłodzić ciasto.
„CIASTO TOFFI”
Ciasto: 2 szklanki mąki
3 żółtka
250 g margaryny
½ szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i upiec na dwóch blachach w piekarniku.
Masa: 1 puszka (200ml)mleka skondensowanego słodzonego
½ l. śmietany kremówki(może być więcej)
½ szkl. cukru -(można dodać cukier puder)(można nie dawać)
opakowanie śmietan-fixu
posiekane orzechy włoskie lub innych bakalii
Puszkę z mlekiem gotować około 2 godzin następnie schłodzić.
Śmietanę ubić z cukrem i śmietan-fixem wyłożyć na 1 placek, przykryć drugim.
Wierzch posmarować ciepłą masą skondensowanego mleka, posypać posiekanymi orzechami, schłodzić ciasto.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]