CIASTO BUDYNIOWE, ciasta, przepisy różne-ciasta i nie tylko

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

 

                           CIASTO BUDYNIOWE

 

 

                                2 szklanki mąki,

                           1 ½ szklanki cukru,

                                6 jajek,

                             35 dag masła,

                               2 łyżeczki proszku do pieczenia,

                               1 litr mleka,

                               3 budynie czekoladowe,

                               1 budyń waniliowy,

                               4 homogenizowane serki waniliowe,

                                  polewa czekoladowa

                                  wiórki kokosowe do ozdoby.

 

 

 

Na stolnicę wysypać mąkę, dodać pół szklanki cukru oraz 250 dag masła i posiekać nożem, następnie dodać 2 jajka, żółtko, 2 łyżeczki proszku do pieczenia i zagnieść ciasto. Gotowe wyłożyć na blachę.

W litrze mleka ugotować 3 budynie czekoladowe. Gorącą masę budyniową wylać na surowe ciasto.

Żeby zrobić masę serową, trzeba 100 dag masła utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać serki i 3 żółtka, wsypać budyń waniliowy i wymieszać. Następnie dodać ubitą pianę z jednego białka, delikatnie wymieszać i wylać na masę budyniową.

Blachę z ciastem włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w 170 stopniach około 40 minut. Po upieczeniu polać polewą czekoladową.

Można też przyozdobić wiórkami kokosowymi.

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl