CHŁOPSKA ZUPA, Książka kucharska-przepisy moje i zebrane

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CHŁOPSKA ZUPA

 

 

Składniki:

·         300 g marchwi, 

·         200 g białej rzodkwi, 

·         3 średniej wielkości pory,

·          4 ziemniaki, 

·         150 g wędzonego boczku, 

·         30 g masła, 

·         2 liście laurowe, 

·         bulion warzywny (może być z kostki),

·          pęczek natki.

 

Wykonanie:

1.     Marchewkę i rzodkiew obrać, umyć i pokroić w gruba kostkę. Pory umyć i pokroić w półplasterki. Warzywa  dusić na maśle około 15 min.

2.      Do warzyw wlać bulion, dodać listki laurowe, pieprz i sól do smaku. Gotować około 10 min. 

3.     Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować kolejne 20 min.

4.     W tym czasie boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na patelni i dodać do zupy.

5.     Zupę podawać posypaną posiekaną natką.

 

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl