CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE, Przepisy, Ciasta
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z TOFFI
CIASTO:
· 4 JAJKA
· 1 SZKLANKA CUKRU
· 3 ŁYŻKI KAKAO
· 250 G. MASŁA LUB MARGARYNY
· 1 1/2 SZLANKI MĄKI
· 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
WYKONANIE:
MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ, DODAĆJAJKA ORAZ ROZPUSZCZONE W KILKU ŁYŻKACH WODY KAKAO. DO MASY DODAWAĆ PORCJAMI MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLASZKĘ 23X30 CM I PIEC 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
MASA:
· 1PUSZKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO MLEKA
· 250 G. MASŁA LUB MARGARYNY
· 200 G. WIÓRKÓW KOKOSOWYCH
· 1/2 SZKLANKI WÓDKI
WYKONANIE:
WIÓRKI WYŁOŻYĆ DO SŁOIKA,ZALAĆ WÓDKĄ ZAMKNĄĆ I POTRZASAJĄC POJEMNIKIEM DOKŁADNIE WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA 30-60 MINUT. MASŁO UTRZEĆ, DODAWAĆ STOPNIOWO TOFFI A NASTĘPNIE WIÓRKI, CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ. PRZEŁOŻYĆ KREMEM NA WIERZCH TEŻ DAĆ KREM, MOŻNA POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.
... [ Pobierz całość w formacie PDF ]