CIASTO CZEKOLADOWE bez jajek, A Przepisy kulinarne 1
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CIASTO CZEKOLADOWE
SKŁADNIKI
15
Kakao
75 ml
Olej słonecznikowy
125 ml
Jogurt
250 ml
Cukier
175 ml
Rodzynki
50 g
Orzechy laskowe
50 g
Mleko
250 ml
Mąka
500g
Proszek do pieczenia
1 torebka
CZAS NA PRZYGOTOWANIE:
15.30 - 17.00
Wykonaj mieszanie 1, mieszanie 2, mieszanie 3, mieszanie 4.
Po 18.00
Mieszanie 5 i pieczenie
Krok po kroku
Umyj rodzynki. Rozdrobnij orzechy laskowe.
Mieszanie 1
Wymieszaj kakao z niewielką ilością oleju, aby otrzymać gładką masę bez grudek.
Mieszanie 2
Wymieszaj jogurt, cukier i resztę oleju. Dodaj rodzynki i orzechy.
Mieszanie 3
Wymieszaj razem.
Mieszanie 4
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
Po siedzeniu grupowym:
Nagrzej piekarnik.Wysmaruj formy.
Ważne: aby ciasto wyrosło, należy włożyć formy do piekarnika zaraz po wymieszaniu wszystkich składników.
Mieszanie 5
Wymieszaj wszystkie składniki dokładnie. Jeśli masa jest za sucha, dodaj mleka, Ciasto powinno być gładkie.
Włóż warstwę 2,5 cm do formy.
Piecz w temperaturze 180 stopni przez 60-70 minut. Czasem trzeba przekręcić formę, tak, aby przód i tył upiekł się równo. Zwykle górne piekarniki nagrzewają się bardziej.
Sprawdź czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka lub noża. Schłodź, pozostaw krojenie na kawałki do następnego dnia.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]