CIASTO CZEKOLADOWE bez jajek, A Przepisy kulinarne 1

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CIASTO CZEKOLADOWE

 

SKŁADNIKI

15

 

 

Kakao

75 ml

Olej słonecznikowy

125 ml

Jogurt

250 ml

Cukier

175 ml

Rodzynki

50 g

Orzechy laskowe

50 g

Mleko

250 ml

Mąka

500g

Proszek do pieczenia

1 torebka

 

CZAS NA PRZYGOTOWANIE:

 

15.30 -  17.00

Wykonaj mieszanie 1, mieszanie 2, mieszanie 3, mieszanie 4.

Po 18.00

Mieszanie 5 i pieczenie

 

Krok po kroku

Umyj rodzynki. Rozdrobnij orzechy laskowe.

 

Mieszanie 1

Wymieszaj kakao z niewielką ilością oleju, aby otrzymać gładką masę bez grudek.

 

Mieszanie 2

Wymieszaj jogurt, cukier i resztę oleju. Dodaj rodzynki i orzechy.

 

Mieszanie 3

Wymieszaj razem.

 

Mieszanie 4

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.

 

Po siedzeniu grupowym:

Nagrzej piekarnik.Wysmaruj formy.

 

Ważne: aby ciasto wyrosło, należy włożyć formy do piekarnika zaraz po wymieszaniu wszystkich składników.

 

Mieszanie 5

 

Wymieszaj wszystkie składniki dokładnie. Jeśli masa jest za sucha, dodaj mleka, Ciasto powinno być gładkie.

 

Włóż warstwę 2,5 cm do formy.

 

Piecz w temperaturze 180 stopni przez 60-70 minut. Czasem trzeba przekręcić formę, tak, aby przód i tył upiekł się równo. Zwykle górne piekarniki nagrzewają się bardziej. 

Sprawdź czy ciasto jest gotowe za pomocą patyczka lub noża. Schłodź, pozostaw krojenie na kawałki do następnego dnia.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl