CHRUPIĄCE BUŁECZKI, DIETA DUNKANA PRZEPISY, DUNKAN PRZEPISY

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CHRUPIĄCE BUŁECZKI

 

Składniki:
12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
2 jaja
pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mniejsze pół – chodzi o opakowania 200 gramowe)
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli (do smaku jak kto woli)
szczypta czosnku w proszku

Przygotowanie:

Wszystko mieszamy na nieco większych obrotach, aby masę troszeczkę zmielić (dosłownie kilka sekund). Celowo nie mielę otrębów wcześniej, dzięki czemu bułeczki mają taką chropowatą konsystencję.
Blacha grillowa, na to papier do pieczenia, wykładam masę łyżką w formie takich jakby okrągłych placków z „górką” (żeby bułki nie były zbyt płaskie). Z tych składników wychodzą 4, czasem 5 bułek.

Piekę około 30 minut w temp. 200 st.
Wychodzą pyszniutkie, chrupiące bułeczki/kanapeczki, które łatwo się można przekroić. Obliczyłam, ze jednego dnia można wciągnąć jedną lub 1,5 porcji.
Ja smaruję je serkiem topionym light (odrobinkę), na to szynka i inne dozwolone produkty.

 

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl