CHŁODNIK NA LATO, Przepisy

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

               

 

                         CHŁODNIK NA LATO

 

                           3 duże twarde pomidory,

                           2 średnie cebule,

                           1 pęczek szczypioru,

                           1 pęczek rzodkiewki,

                           3 jaja na twardo,

                           1 średni ogórek,

                           1 l kefiru,

                           kilka łyżek śmietanki 36%,

                          zupy cebulowa i pieczarkowa z torebek

                           (lub gorące kubki o tych smakach),

                          sól, pieprz, pieprz ziołowy.

 

Pomidory kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w ćwierćplastry, kroimy rzodkiewki i szczypior, wszystko razem przyprawiamy solą i pieprzem. Z zupy cebulowej i czosnkowej gotujemy 2 szklanki zupy mieszanej cebulowo-czosnkowej, dość esencjonalnej, ale nie przesolonej (gotujemy na smak, dobierając sobie właściwe ilości zup w proszku).

Po ugotowaniu zupę trochę schładzamy, wlewamy do niej kefir i śmietankę, a następnie zalewamy tym wcześniej przygotowane warzywa. Na koniec dodajemy pokrojone jajka i ogórek. Schładzamy w lodówce.

 

... [ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl