CHECK IN, TECHNIKUM HOTELARSKIE
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CHECK-IN DLA GOŚCIA INDYWIDUALNEGO:
1. Uprzejme powitanie gości w hotelu;
2. Zapytanie czy była dokonana rezerwacja
3. Zapytanie o nazwisko, ewentualnie o numer rezerwacji;
4. Sprawdzenie rezerwacji w grafiku;
5. Pobranie dokumentów potrzebnych do zameldowania;
6. Zameldowanie gości;
7. Przekazanie informacji o usługach w hotelu I gastronomii;
8. Wręczenie kluczy i karty pobytu gościom;
9. Wskazanie drogi do pokoju;
10. Propozycja pomocy bagażowej;
11. Życzenie miłego pobytu;
12. Otwarcie rachunku.
CHECK-IN DLA GOŚCIA VIP:
1. uprzejme powitanie goscia przez dyrektora hotelu;
2. Zapytanie jak minęła podróż;
3. Wręczenie gościowi kluczy do pokoju wraz z karta pobytu;
4. Zlecenie odniesienia bagaży gościa do pokoju;
5. Odprowadzenie gościa do pokoju;
6. Pożegnanie gościa i życzenie miłego pobytu.
CHECK-IN DLA GRUPY:
1. Uprzejme powitanie gości – opiekunów i członków grupy;
2. Zapytanie opiekuna/pilota czy była dokonana rezerwacja;
3. Zapytanie opiekuna/pilota o nazwisko na jakie była dokonana rezerwacja;
4. Sprawdzenie rezerwacji w grafiku;
5. Pobranie od gości dokumentów potrzebnych do zameldowania;
6. Zameldowanie gości;
7. Przekazanie informacji o usługach świadczonych przez hotel i gastronomie;
8. Wydanie opiekunowi/pilotowi kluczy do pokoi i kart pobytu dla członków grupy zgodnie z wcześniej przesłana lista uczestników imprezy;
9. Wskazanie drogi do pokoju i ewentualna pomoc przy bagażu;
10. Życzenie miłego pobytu
[ Pobierz całość w formacie PDF ]