CHECK IN, TECHNIKUM HOTELARSKIE

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CHECK-IN DLA GOŚCIA INDYWIDUALNEGO:

1. Uprzejme powitanie gości w hotelu;

2. Zapytanie czy była dokonana rezerwacja

3. Zapytanie o nazwisko, ewentualnie o numer rezerwacji;

4. Sprawdzenie rezerwacji w grafiku;

5. Pobranie dokumentów potrzebnych do zameldowania;

6. Zameldowanie gości;

7. Przekazanie informacji o usługach w hotelu I gastronomii;

8. Wręczenie kluczy i karty pobytu gościom;

9. Wskazanie drogi do pokoju;

10. Propozycja pomocy bagażowej;

11. Życzenie miłego pobytu;

12. Otwarcie rachunku.

 

CHECK-IN DLA GOŚCIA VIP:

1. uprzejme powitanie goscia przez dyrektora hotelu;

2. Zapytanie jak minęła podróż;

3. Wręczenie gościowi kluczy do pokoju wraz z karta pobytu;

4. Zlecenie odniesienia bagaży gościa do pokoju;

5. Odprowadzenie gościa do pokoju;

6. Pożegnanie gościa i życzenie miłego pobytu.

 

CHECK-IN DLA GRUPY:

1. Uprzejme powitanie gości – opiekunów i członków grupy;

2. Zapytanie opiekuna/pilota czy była dokonana rezerwacja;

3. Zapytanie opiekuna/pilota o nazwisko na jakie była dokonana rezerwacja;

4. Sprawdzenie rezerwacji w grafiku;

5. Pobranie od gości dokumentów potrzebnych do zameldowania;

6. Zameldowanie gości;

7. Przekazanie informacji o usługach świadczonych przez hotel i gastronomie;

8. Wydanie opiekunowi/pilotowi kluczy do pokoi i kart pobytu dla członków grupy zgodnie z wcześniej przesłana lista uczestników imprezy;

9. Wskazanie drogi do pokoju i ewentualna pomoc przy bagażu;

10. Życzenie miłego pobytu

 

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl