CIASTO TOFFI, MOJE SPRAWDZONE PRZEPISY KULINARNE-POLECAM!!!
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CIASTO TOFFI
Skł.:
CIASTO:
· 50dag mąki
· 15 dag miodu
· ½ szkl. Cukru pudru
· 0,5 kostki margaryny
· 2 jaja
· 1 cukier waniliowy
· 1 łyzeczka sody oczyszczonej
KREM:
· ¾ l smietany 30%
· 2 łyżki cukru pudru
· 4-5 łyzeczek żelatyny
POLEWA:
· 1 puszka skondensowanego mleka
· 25 dag włoskich orzechów
WYKONANIE:
CIASTO: z posdanych składników zagniatamy ciasto i pieczemy 2 cienkie placki przez 15 min w temp.180C.
Żelatynę rozpuszczamy w ¾ szkl gorącej wody. Śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem. Powolutku + żelatynę (koniecznie zimną!!!). Kremem śmietanowym przekładamy placki.
Mleko z puszki gotujemy 3 godz. Ciepły krem wylewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Wierzch ciasta obficie posypujemy rozdrobnionymi orzechami.
2
[ Pobierz całość w formacie PDF ]