CIASTO TOFFI, MOJE SPRAWDZONE PRZEPISY KULINARNE-POLECAM!!!

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CIASTO TOFFI

Skł.:

CIASTO:

·       50dag mąki

·       15 dag miodu

·       ½ szkl. Cukru pudru

·       0,5 kostki margaryny

·       2 jaja

·       1 cukier waniliowy

·       1 łyzeczka sody oczyszczonej

KREM:

·       ¾ l smietany 30%

·       2 łyżki cukru pudru

·       4-5 łyzeczek żelatyny

POLEWA:

·       1 puszka skondensowanego mleka

·       25 dag włoskich orzechów

WYKONANIE:

CIASTO: z posdanych składników zagniatamy ciasto i pieczemy 2 cienkie placki przez 15 min w temp.180C.

Żelatynę rozpuszczamy w ¾ szkl gorącej wody. Śmietanę ubijamy  razem z cukrem pudrem. Powolutku +  żelatynę (koniecznie zimną!!!). Kremem śmietanowym przekładamy placki.

Mleko z puszki gotujemy 3 godz. Ciepły krem wylewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Wierzch ciasta obficie posypujemy rozdrobnionymi orzechami.

 

 

2

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl