CHAŁWA której nie sposób się oprzeć, Kulinaria
[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CHA�WA kt�rej nie spos�b si� oprze�===================================Sk�adniki:- 250 g mas�a ro�linnego- 1/2 szklanki wody- 1/2 kg mleka w proszku- 2 szklanki cukru- 5 czubatych �y�ek kakao- 5-6 paczek herbatnik�w PETIT BUERE- 100 g orzeszk�w (najlepiej ziemnych)- ok. 100 g rodzynek- ew. aromat waniliowy (mo�e te� by� rumowy)1. Wod�, cukier, mas�o ro�linne zagotowa�. 2. Mleko w proszku wymiesza� w misce z kakao i ci�gle mieszaj�c wlewa� wod� z mas�em i cukrem.3. Dok�adnie wymiesza� na g�adk�, jednolit� mas�, doda� bakalie oraz pokruszone herbatniki.4. Do d�ugiej blaszki wy�o�onej foli� aluminiow� prze�o�y� mas�. Ch�odzi� w lod�wce a� cha�wa zastygnie.Niedawno spr�bowa�am u znajomych i od razu poprosi�am o przepis:) Zmodyfikowa�am go tylko o zapach waniliowy ale i bez niego jest pyszna:) Aha- ilo�� herbatnik�w zale�y od ich firmy- niekt�re s� bardziej mi�kkie a niekt�re twardsze i trudniej mi�kkn�.
[ Pobierz całość w formacie PDF ]