CHLEBY, przepisy kulinarne

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CHLEBY




























BUŁKI

















SŁODKIE





INNE





JOGURTY

·        

·        

·        

·        
SERY BIAŁE

·        
Z SOJI

·        

·        

 

MAKARONY

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        

·        
RYŻ

·        

·        

·        

·        

·        

·        
KASZA

·        

·        
INNE

·        


SAŁATKI

 

·        

·        

·        

·        

 

PRODUKTY TłUSZCZOWE.
Można łączyć je w jednym posiłku.

JAJA- całe
WĘDLINY i MIĘSA

Kabanosy
Sucha krakowska
Myśliwska

Mięso w zasadzie każde.Uwaga na gotowe mielone-może zawierać różne świństwa

ŚMIETANA:
Każda powyżej 18% tłuszczu
Krasnystaw - śmietana 18%
SM Somlek Sokółka - śmietana 18%
Zott - śmietana 18 %

TłUSZCZE

oliwę z oliwek (z pierwszego tłoczenia do sałatek, z drugiego tłoczenia do smażenia)
olej sojowy,
olej słonecznikowy,
olej z pestek winogron

SERY
muszą mieć powyżej 18% tłuszczu:

sery żółte twarde typu Cheddar, Parmezan.
sery półmiękkie typu Edam,
sery miękkie z przerostem białej pleśni typu Brie, Camembert,
sery z przerostem pleśniowym typu Gorgonzola
mozzarella,
sery świeże (bez lub z minimalną ilością węglowodanów) typu feta, ricotta,mascarpone -te sery jako białe maja ograniczenie do 100g/ dobę.
Uwaga ograniczenie do 100 g /dobę dotyczy wszystkich białych serów łącznie z chudym twarogowym
sery miękkie z naturalną pleśniową skórką - zwykle kozie typu Saint Marcellin.

ORZECHY I PESTKI
Dozwolone tylko w II fazie

Słonecznik
Siemię lniane
Sezam

WARZYWA:

sałata,
ogórek,
pomidor,
papryka,
bakłażan,
kabaczek, kabaczek jest zabroniony IG=75
karczoch,
fenkuł,
cebula,
fasolka szparagowa zielona i żółta,
cukinia,
por,
seler surowy,
kapusty,
brukselka,
ogórki kiszone,
kapusta kiszona,
szpinak,
boćwina,
rzodkiew (NIE RZEPA!),
endywia,
szczaw.


RYBY
właściwie wszystkie

DODATKI:

Majonez - Społem - Majonez Kielecki
przecier pomidorowy bez cukru i konserwantów - np. Łowicz w słoiczku, także wiele kartonikowych
ocet
sok z cytryny
sos sojowy Kikkoman
czosnek
wszelkie zioła (majeranek, pietruszka, koper, bazylia, oregano, szałwia, mięta,
wszelkie inne)
przyprawy typu sól, pieprz, papryka, kminek itd, ale: uważać na mieszanki!!!
nie powinny zawierać cukru, skrobii, glutaminianu sodu..
chrzan (bez cukru)
pieczarki
grzyby


PRODUKTY WĘGLOWODANOWE
Można łączyć je w jednym posiłku.

Białka jaj
CHLEB
ma ograniczenie do 100g/1 posiłek

Mastermacher CHLEB ŻYTNI PEŁNOZIARNISTY
Mastermacher CHLEB WIELOZBOŻOWY PEŁNOZIARNISTY
Mastermacher CHLEB TURYSTYCZNY PEŁNOZIARNISTY Z KIEŁKAMI PSZENICZNYMI
Mastermacher CHLEB O OBNIŻONEJ KALORYCZNOŚCI ŻYTNI PEŁNOZIARNISTY
Mastermacher CHLEB ŻYTNI PEŁNOZIARNISTY Z CEBULĄ
Wasa - Żytnia, Sport (Crisp, Break)
Grafschafter -chleb typu Wasa z Lidla (niebieskie opakowanie)


JOGURTY
do 1,5% tłuszczu

Zott - Jogovita jogurt naturalny bez cukru
Zott - Jogobella light (bez kontrowersyjnie brzoskwiniowa)
OSM Sanok - Bio-Jogurt Naturalny 0% tłuszczu
OSM Sanok - Bio-Jogurty owocowe 0% tłuszczu bez cukru (truskawka, jagoda, brzoskwinia, wiśnia, jabłko , morela, malina)
Lidlowe naturalne z "Pilosa" i z "Naturis"
Lidlowe te owocowe ze słodzikiem -zawartość tłuszczu 0,1%

MLEKO
do 1,5% tłuszczu -ma ograniczenie do 100g/1 posiłek


...

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl