CIASTO TOFFI BEZ PIECZENIA, coś dla żołądka, ciasta

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CIASTO TOFFI BEZ PIECZENIA

Dodane przez: justi2211

Czas przygotowania: 60 minut

Składniki

krakersy 2-3 duże paczki

masa kajmakowa - gotowana - 1 puszka

śmietana 18% - 2 kubeczki (większe)

śnieżka - 2 opakowania

łyżka żelatyny

gotowa masa do tortów - ja dodałam waniliową

sok z cytryny+cukier waniliowy

starta czekolada lub prażone migrały

 

Pyszne i bardzo ładne ciasto, nie wymaga zbyt wiele czasu. Świetnie na świeta i większe okazje.

 

Etapy przygotowania

 

Ciasto najlepiej zrobić w blaszce prostokątnej z bokami, toteż najpierw należy wyłożyć ją papierem do pieczenia bądź folią aluminiową.

Przygotować masę do tortu według przepisu na opakowaniu - ja zdecydowanie wolę taką masę bo jest delikatniejsza niż zwykła budyniowa.

Sok z cytryny wymieszać z odrobiną przegotowanej wody i cukrem waniliowym.

W blaszce ułożyć pierwszą warstwę krakersów, wyłożyć przygotowaną masę do tortów, następnie położyć kolejną warstwę krakersów, krakersy delikatnie nasączyć - sok z cytryny+cukier waniliowy+woda(należy zrobić to naprawdę delikatnie, by ciasto nie było zbyt mokre), następnie rozsmarować masę kajmakową(nie może to być zbyt gruba warstwa, przykryć to krakersami. Ubić śmietaną ze śnieżkami  i dodać żelatynę. Wyłożyć na lekko! nasączone krakersy. Całość posypać startą czekoladą lub migrałami.

Schłodzić - schłodzone lepiej się kroi i wyśmienićie smakuje.

Smacznego!!!

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl