CD, KUCHCIKOWO

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
CIASTECZKA DOMOWE
Produkt:
Ciasteczka Domowe to koncentrat stanowiący bazę do produkcji ciasteczek kruchych.
Z uwagi na wielowariantowość użycia mieszanki, możemy łączyć ją z kakao, bakaliami,
nasionami, płatkami, czekoladą i innymi składnikami
podnosząc walory smakowe oraz wartość odżywczą
gotowych ciasteczek. Szeroki wachlarz zastosowania
mieszanki pozwala na bazie jednego produktu, trafić w gust
każdego naszego klienta. Jednym ze składników mieszanki
jest cukier brązowy, który nadaje ciastkom charakterystyczny
smak, aromat, lekko złociste zabarwienie oraz wyjątkową
kruchość.
Receptura podstawowa:
NAZWA SUROWCA ILOŚĆ (G)
Ciasteczka Domowe
1000
Masło (margaryna)
300
Cukier kryształ
120
Jaja
125
1825
Metoda:
Przy użyciu palety lub rózgi ubić masło, margarynę, cukier i
jaja razem.
Czas ubijania:
ok. 10 minut. Na średnich obrotach.
Dodać mieszankę Ciasteczek Domowych i mieszać jeszcze 1 min. Na średnich obrotach.
Porcjować gałkownicą do lodów lub okrągłą tylką (średnica 20mm) z rękawa cukierniczego.
Temp. pieczenia:
155
0
C w piecu obrotowym, 165
0
C w piecu wsadowym.
Czas pieczenia:
ok. 22 min. w zależności od wielkości ciastek.
WARIANTY
NAZWA SUROWCA
Owsiane
ILOŚĆ (G)
Czekoladowe Orzechowe Musli
Receptura podstawowa
1825
1825
1825
1825
Płatki ows. błyskawiczne
300
-
-
-
Łezki czekoladowe
-
220
-
-
Kakao
-
35
-
-
Orzech włoski krojony
-
-
450
-
Słonecznik, pestki dyni,
ziarno sezamu, rodzynki
-
-
-
po 100
2125
2080
2275
2225
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu,
w nieotwartym opakowaniu.
Opakowanie:
10 i 25 kg wielowarstwowe worki papierowe powlekane polietylenem.
Termin ważności:
6 miesięcy.
Margaryna
280
[ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl