CIASTO Z SEREM, Książka kucharska-przepisy moje i zebrane

[ Pobierz całość w formacie PDF ]

CIASTO Z SEREM, BRZOSKWINIAMI I KRUSZONKĄ

 


Składniki:
ciasto:

 

·                      1 paczka margaryny

·                       1/2 paczki masła

·                       8 żółtek

·                       2 łyżki kwaśnej śmietany

·                       4 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

·                       4 1/2 mąki pszennej, 4 1/2 łyżki cukru


masa serowa:

 

·                      8 białek

·                       2 jajka

·                       1 kg sera białego półtłustego niekwaśnego

·                       2 budynie śmietankowe

·                       3/4 kostki masła

·                       1 1/2 szklanki cukru

·                       1 cukier waniliowy

·                       2 puszki brzoskwiń



Wykonanie:

 

1.                  Przygotowując ciasto należy posiekać masło i margarynę z mąką.

2.                  Dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę i zagnieść.

3.                  1/4 ciasta zamrozić, pozostałe ciasto rozwałkować i wyłożyć do brytfanny, ponakłuwać widelcem.

4.                  Zmielić ser. Utrzeć 2 całe jajka. 

5.                  Do sera dodać utarte jajka, szklankę cukru, budyń, masło i wszystko utrzeć. Wyłożyć masę serową na ciasto.

6.                  Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w plastry, ułożyć na masie serowej.

7.                  Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodać 1/2 szklanki cukru. Wyłożyć na brzoskwinie

8.                  Na białka zetrzeć na grubej tarce zamrożone wcześniej ciasto.

9.                  Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez 45 - 50 minut.

 

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • agul-net.keep.pl